Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

[Vídeo] Un periodista afroamericà és arrestat per la policia de Minneapolis en ple reportatge en directe

El reporter només estava informant dels aldarulls que s’estan produint arran de l’assassinat d’un home afroamericà per part d’agents de la policia

Àlex Huguet 30/05/2020

El periodista afroamericà d’origen colombia de la CNN, Omar Jiménez, ha viscut un dels moments més surrealistes de la seva vida: Els últims dies, s’han produït aldarulls a la ciutat de Minneapolis, als Estats Units, arran de l’assassinat de George Floyd per part de la policia local, un home afroamericà que no va posar resistència i que ha desencadenat el caos a la mateixa localitat.

Casualment, el periodista de la CNN es va col·locar en un mal lloc per informar, ja que els policies el van acabar envoltant, i mentre Jiménez informava del que estava succeïnt, la policia l’interromp en directe i l’informa que està detingut, sense donar cap més explicació. El reporter va ser alliberat de la policia repressora hores més tard i va explicar la seva experiència a la CNN, on ha definit que la cobertura dels fets després de la mort de George Floyd “són molt complexes”. Es fa evident, doncs, el racisme extrem que encara hi ha als cossos de policia dels Estats Units.