Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

[Vídeo] Un exmagistrat del Suprem, sobre Torra: “La sentència és absolutament desproporcionada”

|

- Publicitat -

El magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, ha considerat “absolutament desproporcionada” la sentència d’inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra. En una entrevista al 3/24, l’exmagistrat ha denunciat la mala gestió dels òrgans judicials espanyols, començant per la Junta Electoral: “Pensar que, en un sistema democràtic, un president d’autonomia és el subordinat jeràrquic d’una Junta Electoral és no tenir ni idea dels valors constitucionals i desconèixer que la sobirania procedeix del poble”.

Pallín no entén com es pot considerar “fer propaganda partidista” posar una pancarta que només protesta contra una detenció arbitrària avalada per les Nacions Unides. Finalment, per l’exmagistrat, el procediment judicial de Torra no ha estat el correcte, ja que s’hauria d’haver enviat el cas a la sala contenciosa del TSJC, i que s’acordés des d’allà si la decisió de la JEC era correcte o no. Per tant, la conclusió de Martín Pallín és que “s’ha de modificar el delicte de desobediència en una democràcia representativa en la qual el poble és sobirà”.

Publicitat

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc
Publicitat

Opinió

Minut a Minut