Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

VÍDEO | Tensió a la UAB per un enfrontament entre l’alumnat antifeixista i l’organització espanyolista “S’ha Acabat”

|

- Publicitat -

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha viscut aquest dimecres, 5 d’octubre, moments de gran tensió a la Plaça Cívica del campus, on diversos membres de l’alumnat antifeixista s’han enfrontat amb l’organització espanyolista “S’ha Acabat”. L’enfrontament, que ha deixat alguns moments crítics i ha comptat amb la presència de diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, ha succeït en el marc de la celebració d’una fira d’entitats universitàries de la Comunitària, la jornada lúdica que substitueix la Festa Major de la UAB.

La tensió començava a mastegar-se passades les 12 del migdia, quan els membres de l’entitat unionista i propera a l’extrema dreta s’han instal·lat a la carpa sol·licitada. Aleshores, un grup de persones vinculat al moviment antifeixista de la UAB ha començat a increpar els socis de “S’ha Acabat” i a recriminar la seva presència al campus.  L’estudiantat antifeixista assegura que “S’ha Acabat” ha vingut per “escampar el seu discurs constitucionalista i ultradretà a la UAB” i que l’únic objectiu del grup és “muntar l’espectacle per fer-se les víctimes”. En el punt més àlgid de l’enfrontament, l’alumnat d’esquerres ha llançat ous i altres objectes contra la carpa.

Publicitat

El personal de seguretat de la universitat de Bellaterra s’ha activat ràpidament, desplegant-se al punt conflictiu; paral·lelament, cinc dotacions dels Mossos d’Esquadra, que ja eren a la zona, també s’han desplaçat fins a la carpa. L’Eix Central ha estat tallat a la circulació, i allà s’han estacionat vàries furgonetes del cos policial. El dispositiu policial comptava també amb un helicòpter, que ha sobrevolat la zona a molt baixa altura, segons l’ACN. El cordó ha impedit que el contacte entre ambdós grups s’intensifiqués.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà

La jornada lúdica, malgrat l’enfrontament, ha transcorregut amb normalitat i, de fet, ni la presència policial ni la tensió entre els alumnes antifeixistes i el grup unionista ha afectat l’activitat de la resta de l’alumnat que passejava per la fira. Alguns estudiants i altres persones presents, tanmateix, han publicat les imatges dels moments més crítics a les xarxes socials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut