Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Tardà confirma el malestar dins d’ERC agraint la “rotunditat de Rufián”

|

- Publicitat -

L’exdiputat d’ERC al Congreso Joan Tardà ha agraït la “rotunditat” del portaveu del partit a Madrid, Gabriel Rufián, per les seves polèmiques declaracions vinculant Junts i contactes amb russos. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’, Tardà ha considerat que Rufián va “reblar el clau” perquè el president d’ERC, Oriol Junqueras, “no havia actuat amb suficient contundència”. D’altra banda, ha defensat que seria un “immens error” que es deixés de donar suport al govern espanyol tot recordant que hi haurà “moltes dificultats” en el procés de negociació. I ha lamentat que l’executiu de Sánchez no s’atreveixi a fer la primera jugada “perquè saben que han de pagar penyora”.

Tardà creu que és molt bo que el republicanisme es desmarqui del que no és responsable i ha defensat que ERC s’allunyi de “segons quins comportaments que no tenen cap sentit”. D’aquesta manera s’ha referit als contactes de l’entorn de Carles Puigdemont amb Rússia. Segons ha afirmat, Junqueras ja va dir que el seu partit no hi tenia res a veure. Però ha celebrat la “rotunditat” de Rufián quan la setmana passada va dir sobre els contactes de l’entorn de Puigdemont amb Rússia: “Són senyorets pensant que eren James Bond”. Unes paraules que van molestar molt Junts, que va demanar una rectificació. Finalment, Rufián es va disculpar per les formes però no pel fons del seu missatge.

Publicitat

L’exdiputat d’ERC ha alertat que el govern espanyol vol convertir la taula de diàleg en una “comissió bilateral premium” i ha considerat “absurd” que es vulgui col·locar el tema de la llengua en aquest espai. Tot i així, ha defensat que s’ha de continuar donant suport al govern espanyol que i ha demanat al PSC que “empenyi” el PSOE.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo

D’altra banda, ha qualificat de “bestiesa immensa” que l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí digués que la independència de Catalunya val la vida d’una persona. “Jo li hagués dit, vagi passant, comenci, immoli’s”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut