Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Surt a la llum la imatge que la monarquia espanyola porta evitant tant de temps

|

- Publicitat -

Els reis d’Espanya, Felip VI i Letizia, i els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia, s’han assegut junts durant el funeral d’estat d’Elisabet II, celebrat a l’abadia de Westminster a Londres. Tots quatre s’han assegut a segona fila d’una zona reservada a altres membres de cases reials mundials.

En les imatges de la retransmissió televisiva s’ha pogut apreciar com els quatre estan situats a la segona fila, darrere un dels ciris que envolten el fèretre de la monarca britànica. Si bé els quatre ja van coincidir durant la recepció que va oferir el rei d’Anglaterra, Carles III, al palau de Buckingham, fins ara no s’havien vist junts en cap instantània. De fet, Joan Carles I i Sofia van arribar a la recepció vint minuts abans que els reis d’Espanya i van evitar coincidir en els actes públics relacionats amb la mort d’Elisabet II.

Publicitat

Així, es tracta de la primera ocasió en què els quatre coincideixen des que l’emèrit va fugir a Abu Dhabi, l’agost de 2020. De fet, la Zarzuela ahir ja es va avançant, preveient que aquesta imatge podia acabar sent pública, i va avisar que els monarques s’asseurien on se’ls indiqués; seguint així el protocol establert.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut