Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

VÍDEO | Sumar assegura velar per les llengües oficials mentre segrega el català i el valencià a la seva pàgina

'Sumar' queda retratada com una formació secessionista de la llengua catalana

|

- Publicitat -

La coalició ‘Sumar’, liderada per Yolanda Díaz i que a Catalunya es presenta amb la diputada Aina Vidal com a cap de llista, torna a quedar retratada en matèria lingüística. ‘Sumar’, que tant assegura apostar per les llengües oficials que es parlen a l’Estat espanyol, segrega la llengua catalana i el valencià com si fossin diferents, i no pas la mateixa. Un detall que no ha passat per alt i que ha despertat crítiques per part dels catalanoparlants, que acusen la formació de Díaz de “segregadors i segregacionistes”.

La cap de llista de ‘Sumar’ a Barcelona, Aina Vidal, va anunciar el passat dimecres, 19 de juliol, que la seva formació impulsarà una Llei d’ús de llengües oficials perquè el català, l’euskera i el gallec puguin aprendre’s arreu de l’Estat, i que fomentarà l’ús d’aquestes llengües a través de la creació audiovisual a TVE. No obstant això, la xarxa ha estat ràpida en assenyalar les contradiccions del grup en qüestions lingüístiques, com ara la separació i diferenciació que fa entre la llengua catalana i el valencià.

Publicitat


Aquesta és la piulada que la mateixa Aina Vidal va compartir al seu compte de Twitter, i que tanes crítiques ha rebut després que algunes investigacions dels internautes revelessin que la formació segrega el català i el valencià a la seva pàgina web, donant així a entendre que són llengües diferents, tot i que no és així. Algunes de les crítiques que s’ha fet a ‘Sumar’ amb relació a aquesta qüestió:

Altres usuaris de Twitter també han criticat la poca feina feta en matèria lingüística per part dels comuns al llarg dels últims anys que han estat al Congrés. Lamenten que la llengua catalana continua sense ser oficial a la Unió Europa, després que es fes públic que l’Estat espanyol va mentir descaradament quan assegurava que ho havia sol·licitat i que la UE ho havia rebutjat. Altres també critiquen que durant els vuit anys que Ada Colau ha estat al capdavant del govern municipal de Barcelona, l’ús social de la llengua catalana, lluny d’augmentar, ha patit una dramàtica davallada.

Et pot interessar  El Govern fomenta l'ús del català en els mitjans de comunicació a les Illes davant “l’amenaça del PP i Vox”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut