Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Sánchez blanqueja un dels casos de corrupció més grans de la història d’Espanya

|

- Publicitat -

El Gobierno de Pedro Sánchez de nou ha sortit a blanquejar un dels casos de corrupció: els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán pel cas dels ERO; el qual va comportar un desfalc de 680 milions d’euros públics. El tribunal ha dictat sentència i en el cas del Chaves, la condemna confirmada és de nou anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació i per a Griñán li cauran sis anys de presó per malversació de fons públics.

El cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que els dos membres socialistes “estan pagant justos per pecadors”, encara que ha evitat pronunciar-se sobre la “hipòtesi” d’un possible indult. Quan ha estat preguntat per la confirmació de la sentència, Sánchez ha manifestat que respecta les decisions judicials, però que “fins al setembre no podrem tenir una lectura clara”, ha puntualitzat. Tot i això, ha volgut afegir “sí que recordaré una cosa ben evident: el senyor Chaves i el senyor Griñán van dimitir de les seves responsabilitats polítiques fa més d’un lustre”. El president ha insistit en el fet que tots dos expresidents socialistes “no han estat condemnats, ni tan sols acusats d’haver-se lucrat, d’haver-se emportat un cèntim d’euro ni d’haver finançat irregularment organitzacions polítiques”. Tot i haver sortit la condemna per “malversació de fons”, Sánchez ha especificat que no hi va haver enriquiment personal.

Publicitat

Tot plegat ho ha declarat a Varsòvia pel primer ministre de Polònia, Mateusz Morawiecki, per copresidir la XIV cimera bilateral, que ha estat marcada per la guerra a Ucraïna i ha estat enfocada al reforçament de la col·laboració en matèria de defensa.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut