Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

[Vídeo] Salvador Vergés denuncia el “cinisme estratosfèric” del PSC

|

- Publicitat -

El diputat de Junts, Salvador Vergés, deixa en evidència els socialistes al Parlament de Catalunya en destacar el “cinisme galàctic”, que suposa que el PSC afirmi “que falten diners” en referència als pressupostos. Després de la rèplica del PSC, Vergés l’ha reduït a “estratosfèric”.

El diputat de Junts ha subratllat que hi ha un “espoli espanyol” que “el practiqueu vosaltres [socialistes] des de Madrid” per respondre el PSC. Ha apuntat que l’espoli fiscal representa aproximadament el 50% del pressupost de la Generalitat”, per tant que si Catalunya no estigués infrafinançada podria avançar significativament en inversions.

Publicitat

El diputat ha detallat les xifres que l’han portat a dir que hi ha un espoli i ha explicat que Catalunya contribueix amb 52.900 milions d’euros, mentre que el pressupost de la Generalitat és de 30.000 milions d’euros.

Vergés ha explicat que “intentarem gestionar de la manera òptima les engrunes de l’autonomia, però sense perdre de vista que la independència ens solucionaria molts dels problemes que tenim com a catalans”. També ha preguntat si hi ha algun altre país al món que estigui patint una sostracció de recursos semblant.

Et pot interessar  El PSC no veu "prou assenyat" sortir del marc comú de finançament com proposa Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut