Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[Vídeo] Repassada d’una periodista a la hipocresia extrema de Baltasar Garzón

|

- Publicitat -

La hipocresia del controvertit exjutge Baltasar Garzón es va fer palesa en una entrevista al programa “Faqs” de Tv3, on va assegurar que tant Jordi Cuixart com Jordi Sànchez “no haurien de ser a la presó per desenvolupar una ideologia”. En moments posteriors a l’entrevista emesa, un conjunt de periodistes debatien els arguments que va donar Garzón, i va ser Laura Aznar, col·laboradora a diversos programes de mitjans catalans i membre del diari d’investigació Sentit Crític, qui va fer una repassada a la flagrant hipocresia del jutge davant els presos polítics i tota la seva carrera com a jurista.

La periodista parla de tres contrastos: La seva inhabilitació per confrontar el poder, del qual es va aprofitar durant tota la seva trajectòria i a la inversa en casos de terrorisme n’és un d’ells, però el més alarmant és “la hipocresia del fet que comenta dels Jordis”. Laura Aznar recorda la operació Garzón del 1992, o el cas Bateragune, on el jutge es va dedicar a perseguir l’independentisme basc i català “i de tot allò que considerés dissidència política”. Per últim, Aznar retreu que Garzón “s’ha volgut erigir com una icona en la defensa dels drets humans portant casos com el de Julian Assange, però alhora no va voler investigar casos de tortures que persones detingudes denunciaven”, fets que, a més, van arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans i “que van arribar a condemnar Espanya per no investigar les tortures”, ha etzibat.

Publicitat

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut