Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

[Vídeo] Repassada de Boye a un periodista que tracta Puigdemont de fugitiu

|

- Publicitat -

“Senyor Puigdemont, els seus companys independentistes estan sent encausats a Espanya. Vostè és el líder i no és allà. No seria més correcte tornar a Espanya i fer front a la justícia?”, preguntava un periodista al president a l’exili, durant la roda de premsa.

Ràpidament, Gonzalo Boye, l’advocat de Carles Puigdemont surt a defensar-lo. “Puigdemont se’n va anar de Catalunya abans que el fiscal presentés càrrecs contra ell. Això és molt important, perquè a vegades a l’estranger la gent no ho té clar”, aclareix. A continuació, Boye fa un repàs de les dates clau: els càrrecs foren presentats el 30 d’octubre de 2017 i fins al 2 de novembre no van ser cridats pel Tribunal, dia on van facilitar a les autoritats espanyoles i belgues tota la informació d’on eren els polítics exiliats. Un fet que cap fugitiu de la justícia faria.

Publicitat

Boye exposa que “ningú s’ha amagat de la justícia” i considera que “si algun factor impedeix al TS fer alguna cosa pitjor del que ja ha fet, és el fet que estem internacionalitzant legalment aquest conflicte”. Finalment recorda que “cap país ha retirat mai una ordre europea de detenció per por de la resolució”.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut