Diumenge, 5 de febrer de 2023 - Edició 1655
La República

[Vídeo] Recorden com Adolfo Suárez va revelar que si es feia un referèndum del model d’estat, la monarquia perdia

Els tuitaires han aprofitat el dia de la Constitució per recordar “l’engany històric” que el pare de la Transició espanyola va confessar

Carme Garau 06/12/2021

En una entrevista amb Victoria Prego, a La Sexta, Adolfo Suárez va revelar perquè no es va consultar a la ciutadania el model d’Estat —és a dir, si preferien monarquia o república— durant la Transició espanyola. Els tuitaires han aprofitat el dia de la Constitució Espanyola per recordar “l’engany històric” que el pare de la Transició va confessar.

“Simplement, quan els caps dels governs estrangers em demanaven un referèndum sobre monarquia o república, feia enquestes i perdíem. Llavors jo vaig introduir la paraula “Rei” i la paraula “monarquia” a la Llei per a la Reforma Política i així vaig dir que havia estat sotmès a referèndum”, va assegurar.

“No van fer un referèndum sobre el model d’estat, perquè la monarquia perdia en les enquestes. Així ho va reconèixer el mateix Adolfo Suárez en un vídeo que va trigar 21 anys a emetre’s”, ha piulat el periodista conegut a les xarxes com Pablo MM.