Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[VÍDEO] Provocació: contracten uns mariatxis per tocar a la seu de Junts

|

- Publicitat -

Els periodistes que fan guàrdia davant la seu de Junts, on s’hi està celebrant una llarga reunió de l’executiva del partit per tractar la crisi de govern, han pogut veure com un conjunt de tres mariatxis s’hi acostava i el personal del partit els intentava aturar i allunyar.

El fet de recórrer a aquesta música tradicional mexicana per fer befa d’un partit polític que passa per mals moments no és una novetat.  El 29 d’abril del 2019 els usuaris dels fòrums de Forocoches van enviar davant la seu del Partit Popular a Madrid un grup de mariatxis a interpretar la coneguda cançó “Cielito lindo” que és coneguda per la tornada que diu “canta i no ploris”. El motiu de l’escarni era l’estrepitosa derrota de Pablo Casado a les eleccions havent perdut 71 diputats.

Publicitat

 

 

Altres episodis similars es van veure davant la seu de Ciutadans el 10 de novembre de 2019, arran de la debacle dels taronges que va provocar la dimissió d’Albert Rivera. Després de les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid, els usuaris de Forocoches van fer el mateix davant la seu de Podem. La jornada comportaria la dimissió de Pablo Iglesias i la seva retirada de la política.

El periodista de RAC 1 Adrià Santasusagna ha recollit els fets en diversos tuits. Els mariatxis no han volgut respondre qui els ha contractat però sí que han indicat que la cançó que els havien encarregat és “La Cucaracha”, un tema ben conegut que es va popularitzar arran de la Revolució Mexicana.

 

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut