Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Ponsatí esbronca Von der Leyen per adular la democràcia espanyola i denuncia l’onada de detencions

|

- Publicitat -

L’eurodiputada i exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha denunciat la repressió exercida per part de l’Estat espanyol i ha alliçonat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, per tenir la gosadia d’aplaudir el “compromís amb la democràcia” d’Espanya.

Al debat sobre la reducció de l’espai de la societat civil a la UE, ha carregat contra les actuacions policials i judicials que “persegueixen la dissidència amb la llei mordassa” i ha posat com a exemple les recents detencions dels manifestants pacífics pel tall a La Jonquera de 2019. A més, ha detallat que els detinguts per la policia francesa només van rebre sancions de trànsit, mentre que a Espanya s’enfronten a causes penals amb penes de presó.

Publicitat

En aquest sentit, denuncia la hipocresia de la presidenta de la Comissió Europea per aplaudir la posada en escena del Gobierno “més progressista” i recorda que Pedro Sánchez havia promès la derogació d’aquesta repressiva Llei de Seguretat Ciutadana i que “no ha fet res” perquè així sigui, sinó el contrari. Finalment, demana que la guerra d’Ucraïna no excusi la vulneració de l’estat de dret, perquè això seria el triomf de l’imperialisme de Putin.

L’actuació de Borell i el moviment independentista

A la roda de premsa de presentació del llibre, Ponsatí s’ha referit al líder de la diplomàcia europea, Josep Borrell, com a “hàndicap” i ha afegit que “la situació podria ser molt millor amb algú amb més categoria personal i professional”. En aquest sentit, creu que “barreja les polítiques domèstiques amb la seva feina a la diplomàcia europea”.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"

Ponsatí ha destacat el paper de l’escola catalana i ha assegurat que li agradaria que “es defensés amb convicció i fermesa de l’ofensiva d’Espanya”. Igualment, considera que “el moviment independentista està molt encallat”, però que “la força de l’1 d’octubre” encara perdura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut