Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Paramilitars marroquins tornen a agredir l’activista sahrauí Sultana Jaya amb el silenci còmplice del Gobierno

|

- Publicitat -

L’activista sahrauí Sultana Jaya fa un any que viu en arrest domiciliari amb la germana i la mare, en condicions infrahumanes, sense llum ni aigua corrent. El motiu? Defensar la llibertat del seu poble i denunciar l’ocupació marroquina.

Malauradament, no és el primer cop que paramilitars encaputxats irrompen a casa seva per maltractar i agredir sexualment la jove i la seva família, segons ha explicat el periodista d’Équipe Média, Ahmed Ettanji, al diari Público. “On són les organitzacions de drets humans? Ha estat violada un cop més”, crida la germana de Sultana, Waari Jaya, al vídeo emès per l’agència de premsa del Sàhara Occidental que ha subtitulat Público TV.

Publicitat

Al clip que es pot visionar a sota, denuncien tota la classe de tortures que fa mesos que pateixen amb el silenci de la comunitat internacional. Davant una vulneració flagrant dels drets humans, Espanya ha decidit no embrutar la relació amb el Marroc i evita el tema. De fet, fa menys d’un mes el portaveu del PNB, Aitor Esteban, va demanar al ministre d’Afers exteriors i Cooperació, José Manuel Albares, si tenia algun pla per “salvar la vida de Sultana Jaya, d’acord amb l’esperit de defensa dels drets humans que anima la seva política exterior”. La resposta davant un cas tan greu com el de Jaya, va ser que el Gobierno no fa “distinció entre països i persones”. Previsiblement, ara es tornaran a rentar les mans.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut