Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Oltra acusa Puigdemont de “masclista”

La vicepresidenta valenciana diu que el president li va fer "mansplaining" i "catsplaining"

|

- Publicitat -

La topada via Twitter de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques d’inclusió, Mònica Oltra, i el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, encara segueix. En una entrevista a la televisió À Punt, Oltra titlla al president de “masclista” i l’acusa d’haver fet “mansplaining” i “catsplaining” mentre que assegura que ha confrontat el poble de Catalunya.

El ‘mansplaining’ és un neologisme que es fa servir quan un home explica alguna cosa a una dona amb un to paternalista, altrament dit com a ‘condescendència masculina’. “Un senyoro ve a explicar-te a tu, i et parla com si fossis una xiqueta. És tan prepotent”, diu Oltra sobre la piulada de Puigdemont quan aquest va contestar-li les seves polèmiques declaracions dels “dinarots a l’exili” i li va dir que “l’acompanyés en algun dels seus viatges”.

Publicitat

Però això no és tot. La vicepresidenta valenciana introdueix un altre terme: el “catsplaining”, referint-se a la superioritat d’un català quan parla amb un espanyol. A més, Oltra assegura que “el país està confrontat per la seva irresponsabilitat”.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut