Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

[Vídeo] Numeret polèmic del xenòfob Manuel Valls a França: “Hem de suspendre els casaments amb immigrants”

L’exregidor de l’Ajuntament de Barcelona vol tornar a cridar l’atenció ara a França, i ha rebut una allau de crítiques, entre elles les del president Puigdemont: “Ja era el xenòfob que és ara”

Redacció 20/12/2021

Manuel Valls, el polític que els últims anys ha estat xuclant del pot polític on l’han deixat, aposta per prohibir el reagrupament familiar i els matrimonis amb persones sense papers per posar fi a la immigració irregular a França. Després de deixar l’acte de regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls ha tornat a l’activitat pública a França on no descarta tornar a fer carrera política, i ho fa amb declaracions que fins i tot han estat aplaudides per l’extrema dreta. En una entrevista al mitjà francès Europe 1, Valls ha expressat directament que per resoldre certes situacions a França, s’ha de portar els “immigrants irregulars a la frontera”, i que el més important de tot és que “s’han de suspendre els casaments, ja que ara mateix són la principal font d’immigració i de constitució de guetos”.


La bogeria de Valls ha donat la volta a la xarxa, i no ha passat desapercebut pel president Puigdemont, que ha recordat que gràcies al xenòfob excandidat per Ciudadanos, Ada Colau va aconseguir els vots per ser alcaldessa de la ciutat de Barcelona. “Quan era primer ministre francès ja era el xenòfob que és ara”, ha etzibat, recordant que “els comuns van rebre el seu vot per perjudicar l’independentisme, que és l’obsessió malaltissa dels de la catifa, els diners i el diari”.