Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VIDEO | Només cinc diputats, dels 350 que hi ha, es dignen a assistir a la jornada sobre l’ELA

|

- Publicitat -

El passat dimarts, 20 de febrer, va tenir local Congrés dels Diputats una jornada dedicada a l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i a la necessitat d’aprovar la llei ELA que ha de facilitar la vida de malalts i cuidadors, la qual porta paralitzada des del 2022. La sessió havia de servir per a reivindicar l’aprovació de la llei, ja que més de 1.200 persones malaltes amb ELA han mort des de l’última vegada que va debatre’s la llei. Tanmateix, només cinc diputats, dels 350 que conformen el Congrés dels Diputats, va dignar-se a assistir a la sessió. 

Els diputats que van ser presents a la jornada per a la regularització que garanteixi una vida digna a les persones amb ELA són Pilar Calvo (JUnts), Elvira Velasco (PP), Rafael Cofiño (Sumar), Carmen Martínez (PSOE) i Rocío de Meer (Vox). Els 345 diputats i diputades restants, malgrat tenir dret a assistir a aquestes sessions, no van presentar-se.

Publicitat

Una situació que els representants de la fundació ConELA no van prendre’s gens bé, tal com va exposar l’exfutbolista del FC Barcelona José Carlos Unzue, també diagnosticat amb la malaltia, que va lamentar que tots els altres diputats i diputades tinguessin millors coses a fer que escoltar els testimonis i les reclames dels malalts d’ELA.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut