Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

[Vídeo] Nogueras remarca que “Puigdemont està guanyant batalles des de l’exili”

El president legítim refrega la decisió del Consell d’Europa als dirigents de la Unió Europea: “Council of Europe 1, European Union 0”

Redacció 22/06/2021
Míriam Nogueras, portaveu de Junts al Congreso, a la sala de premsa de la cambra baixa espanyola.

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha sostingut aquest dimarts que la lluita del líder del seu partit i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l'”exili” ha posat “en escac” el Govern espanyol pel que fa a Catalunya.

“Puigdemont està guanyant batalles des de l’exili”, ha proclamat Nogueras, que considera que al govern de Sánchez això li ha quedat “molt més clar” des que dilluns el Consell d’Europa va aprovar per àmplia majoria un informe que marca a Espanya els passos a seguir “per reparar la lapidació dels drets humans a l’Estat espanyol”.

És un informe, segons ha explicat en una roda de premsa al Congrés, que deixa “en ridícul” l’Estat espanyol, el qual acusa de “barrejar” les activitats polítiques i judicials, que l’arriba a comparar amb Turquia i que ve a dir que el camí per solucionar el “conflicte” polític a Catalunya no és cap altre que l’amnistia.

Mereix tot el reconeixement

Un informe, ha abundat, que evidencia que la lluita que ha dut a terme Puigdemont, entre d’altres, des de l'”exili” mereix tot el reconeixement mentre que la “paciència”, la “perseverança” i la “perspectiva” a la qual sempre apel·la l’expresident ha tingut uns resultats “inapel·lables”. “Uns pocs estan aconseguint doblegar tot un estat”, ha arribat a dir.

Amb tot, Nogueras ha apuntat que el seu partit ha demanat la compareixença del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè expliqui al Congrés com materialitzarà el contingut de l’informe del Consell d’Europa, que demana l’excarceració “immediata” dels presos del procés, el retorn dels “exiliats” i “la fi de la repressió”.

Sobre si creu que prosperaran els recursos que el PP i Vox tenen pensat de presentar contra la concessió dels indults als condemnats pel procés independentista català, la portaveu de Junts a Madrid s’ha limitat a recomanar a tots dos partits que llegeixin l’informe del Consell d’Europa i intentin “treure el cap del bombolla del Regne d’Espanya” i mirin què passa al món.


Tot plegat, quan el mateix Carles Puigdemont s’ha encarregat de fer saber el ridícul que també han fet els dirigent de la Unió Europea. En una piulada, el president legítim ha esmentat Von der Leyen i Sassoli per refregar la decisió del Consell d’Europa: “Council of Europe 1, European Union 0”