Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Nogueras després del recurs del Gobierno a la llei de lloguers: “Espanya incompleix tots els acords”

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha acusat aquest dimarts el govern espanyol d’incomplir els seus acords per presentar un nou recurs al TC contra la Llei catalana de lloguers. Ha criticat que ERC i els comuns celebrin que l’executiu no acompanyi el recurs d’una petició perquè la llei quedi en suspensió automàtica perquè fins ara l’independentisme mai ha celebrat “les molles”. També ha expressat el seu suport a l’exconseller d’Interior Miquel Buch a qui la Fiscalia demana sis anys de presó per posar escorta a l’expresident Puigdemont, i ha titllat de “covards acomplexats” els qui pretenen “aixafar l’independentisme per la via menys democràtica”.

En roda de premsa al Congrés, Nogueras ha criticat el recurs de l’executiu a la llei de lloguers. , “Espanya incompleix tots els acords als quals s’intenta arribar”. “Tots els governs de l’Estat, sigui PP, PSOE o PSOE i Podem tenen el mal costum de solucionar el que no guanyen a les urnes als tribunals i ni ells es creuen l’estat de les autonomies”, ha dit.

Publicitat

Ha criticat que ERC i els comuns celebrin “les molles” pel fet que el Gobierno no demani la suspensió automàtica de la llei, i ha afirmat que el cas demostra que fins que no s’assoleixi la independència Catalunya no podrà desplegar els drets socials. En aquest marc ha afirmat que ni Meritxell Batet ni Miquel Iceta com a ministres de Política Territorial han evitat la judicialització del conflicte.

Nogueras ha donat suport a Buch i ha volgut enviar “un missatge als covards acomplexats que pretenen destruir per la via menys democràtica l’independentisme, que es fa més fort”. “No esperem una altra cosa que la condemna d’Espanya per tots aquests abusos, maltractes i mentides d’aquesta Espanya que fa por i que és la vergonya d’Europa”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut