Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

VÍDEO | Nit de tensió a Via Laietana: l’extrema dreta intenta boicotejar l’ANC sense èxit

La diferència numèrica entre els manifestants independentistes, que eren unes 150 persones, i els ultres, que amb prou feines superaven la vintena, va acabar boicotejant l'intent de boicot

|

- Publicitat -

Madrid no és l’única ciutat tensada en aquests moments per la presència de la dreta i la ultradreta als seus carrers; la nit del passat dimarts, van viure’s moments de tensió a Barcelona, concretament davant la comissaria de la Via Laietana, on l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) havia convocat el seu acte habitual de protesta contra la repressió i el significant de la comissaria policial. La protesta pacífica de l’entitat independentista va veure’s interrompuda per l’arribada d’una vintena d’ultres, que havien estat cridats per Vox, en un intent de boicotejar l’acte independentista i enfrontar-se als manifestants.

L’ANC, juntament amb la Comissió de la Dignitat i l’organització Persones Represaliades, es manifestava el passat dimarts com acostuma a fer diverses vegades al mes, amb l’objectiu de reclamar que la comissaria es converteixi en un espai de memòria a la repressió exercida per la policia durant la dictadura franquista. Així, els manifestants independentistes estaven situats a la vorera de davant la comissaria, des d’on van llegir els parlaments corresponents i van fer les seves reivindicacions.

Publicitat

Vox, d’altra banda, va convocar la seva protesta al mateix lloc i a la mateixa hora que la manifestació independentista. Així, els ultres van arribar en mig d’una gran presència policial i van situar-se just a l’altre costat, de manera que quedaven cara a cara, però separats per la Via Laietana.

Amb tot, però, la diferència numèrica entre els manifestants independentistes, que eren unes 150 persones, i els ultres, que amb prou feines superaven la vintena, va ser la que va acabar boicotejant l’intent de boicot. A la vegada, el gran dispositiu policial desplegat va impedir qualsevol enfrontament físic entre els dos grups. La comissaria, que estava totalment blindada, tampoc no va patir cap dany.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut