Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Milers de persones clamen contra la massificació turística a Palma

|

- Publicitat -

Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, d’aquest dimarts, Palma ha clamat en contra la massificació del Turisme. S’ha realitzat una protesta davant del Consolat de Mar, seu del Govern on hi han participat gairebé 3.000 persones, convocada per més de 30 entitats. El clam ha comptat amb la batucada Tambors per la Pau, que ha obert la concentració i s’han fet dues cadenes humanes. Els assistents han reclamat que no es pot continuar amb el model de “tot turisme”.

No només la capital mallorquina s’ha mobilitzat, sinó que hi han fet 10 ciutats de la xarxa SET – una plataforma a la qual s’han adherit col·lectius de protecció del territori de Palma, Venècia, València, Sevilla, Pamplona, Lisboa, Màlaga, Malta, Madrid, Girona, Canàries, Sant Sebastià, Tarragona i Barcelona – s’han unit per a denunciar els impactes i les conseqüències de la saturació turística després de l’aturada que va suposar la pandèmia i atenent la situació actual de crisi climàtica.

Publicitat

Margalida Rosselló, membre de Terraferida, ha reivindicat que la massificació turística «provoca una pressió sobre els recursos naturals i està posant en perill la vida dels residents”, així ho ha assegurat ‘dbalears’. Així mateix, ha demanat a les autoritats que facin un replantejament del model turístic: “Estam vivint una situació que no es pot suportar. Reclamem límits clars i que hi hagi realment una diversificació econòmica”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut