Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

[Vídeo] Més mostres de suport als investigats per la vacunació dels policies espanyols

|

- Publicitat -

Desenes de treballadors de l’àmbit sanitari s’han concentrat a les portes del Departament de Salut per mostrar el seu suport als quatre investigats —Carmen Cabezas, Adrià Cornella, Sara Manjón i Xavier Rodríguez— pel retard en la vacunació d’agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de Catalunya.

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 de Catalunya, la doctora Magda Campins, ha declarat que estan “profundament disgustats” per la situació. En el manifest que han llegit, la pediatra Laia Asso ha afirmat que en salut “no hi ha mides ni colors”, sinó que “només importen les vides”. La mobilització ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i de l’exconsellera Alba Vergés, i amb representació de la sanitat pública i privada.

Publicitat

Campins ha assegurat que els quatre investigats són professionals “que ho han donat tot per la salut pública”, i ha qualificat la campanya de vacunació “d’exemplar”. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha expressat que es regeixen pel codi deontològic i que no es mira “cap ideologia ni color”, sinó “les persones, que és el que importa”. A més, ha agraït les mostres de suport rebudes durant el cap de setmana.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Parlament i exconsellera de Salut Alba Vergés ha assegurat que la “persecució és absolutament injustificada” i ha definit la situació “d’indignant”. El membre de la junta de govern del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona Enric Mateo ha afirmat que la imputació “és un atac a la professionalitat del conjunt de professionals de la salut”. A més, ha afegit que “no entenen que es pugui posar en dubte absolutament res”, i s’ha mostrat convençut que “s’ha atès a tothom per igual”.

Et pot interessar  Salut redefineix el mapa sanitari començant per quatre noves xarxes al Pallars, Girona, la Catalunya central i la C-17

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) també ha expressat el seu suport als imputats i ha titllat d’oportunista la decisió del TSJC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut