Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Marta Rovira: “No estem preparats per tornar-ho a fer”

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que l’independentisme no està en condicions de repetir una situació com la que va culminar, la tardor de 2017, amb el referèndum de l’1 d’octubre i la posterior votació al Parlament sobre la independència de Catalunya. “No estem preparats per tornar-ho a fer en aquest moment i de vegades veig molt complex per dir això”, ha dit en una entrevista a TV3 emesa aquest dissabte.

Rovira, que ha afirmat que no sortirà de Suïssa per no arriscar-se a ser retinguda per culpa d’una euroordre emesa pel Tribunal Suprem espanyol, ha rebutjat que s’anomeni taula de diàleg l’espai obert entre la Generalitat i el govern espanyol i ha defensat parlar de taula de negociació. A més, ha advertit que l’independentisme té el “repte” d’aixecar-se’n “si no en surt una solució basada en un referèndum, en la fi de la repressió, en l’amnistia i en l’exercici de l’autodeterminació”. “Ens aixecarem de la taula de negociació i haurem d’explicar que una vegada més l’Estat espanyol dóna l’esquena als consensos que hi ha a la nostra societat”, ha dit.

Publicitat

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut