Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

[Vídeo] L’exdiputada Gabriela Serra assegura que darrera l’1-O “no hi havia estructures d’estat”: “Es va decidir que no ho diguéssim”

Serra diu que es va mostrar a favor de “sortir al faristol i dir que no hi havia cap pla per fer-ho viable”

Àlex Huguet 28/06/2022

L’1-O i la declaració d’independència van ser un engany? Està clar que el moviment independentista va arribar al pic en aquell moment, però les revelacions que han anat sortint des de llavors indiquen que més enllà de la votació, a Catalunya li faltaven els fonaments per ser un estat independent amb pes propi.

Així ho ha confirmat l’exdiputada de la CUP Gabriela Serra, que en una entrevista al programa “Cafè d’Idees” amb Gemma Nierga, ha assegurat que “es va decidir que no ho diguéssim” després que internament se sabés que no hi havia res preparat. Serra assegura que ella va ser una de les que es mostrava en contra de no dir-ho, i va proposar “sortir al faristol i dir que no hi havia estructures d’estat ni cap pla per viabilitzar-ho”.

D’altra banda, l’exdiputada també explica que es va posicionar per fer boicot a les eleccions que van imposar l’executiu espanyol de Rajoy i el 155.