Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

[Vídeo] Les esfereïdores tortures de la Guàrdia Civil explicades per l’advocada detinguda d’un dels presos d’ETA

Naia Zuriarrain assegura plorosa davant l’Audiència Nacional que la van despullar i tocar, i que la van cobrir amb goma escuma i una bossa al cap: “No podia respirar”

Redacció
Redacció 14/07/2021

Esgarrifosa explicació detallada de com van ser les tortures de la Guàrdia Civil als advocats dels presos d’ETA, als quals també van considerar membres de l’organització i van detenir. Aquest dimarts van declarar a l’Audiència Nacional alguns d’ells, i el relat de l’advocada Naia Zuriarrain s’ha fet viral a les xarxes socials.

Durant les seves declaracions, Zuriarrain assegura que després de la seva detenció dictada per l’actual ministre Grande-Marlaska, la Guàrdia Civil la va despullar, tocar, i la va humiliar amb insults. Però això només va ser el començament. També la van cobrir amb goma escuma per tot el cos excepte el cap, i li tapaven la part de dalt amb una bossa. “No podia respirar”, explica amb un to plorós l’advocada. Durant totes aquestes tortures, la Guàrdia Civil li preguntava “parlaràs?”, fins que ella va dir que sí, i d’aquesta manera va rebre l’amenaça que li tornarien a fer tot el que havia patit si no responia totes i cadascuna de les preguntes que li farien a continuació. Zuriarrain també assegura que durant l’interrogatori “sentia crits d’un altre home torturat al costat”.