Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

[Vídeo] Les dones de Cs: “Aquest 8-M, no tornaran a parlar en el meu nom”

Ciutadans ha llançat aquest dijous a la xarxa un vídeo en favor del “feminisme liberal” perquè el 8-M “ningú parli en nom” de les dones. Es tracta d’un spot de […]

Avatar
Agències 07/03/2019
El president de Cs, Albert Rivera, i la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, al parc de la Ciutadella durant la concentració de la formació taronja

Ciutadans ha llançat aquest dijous a la xarxa un vídeo en favor del “feminisme liberal” perquè el 8-M “ningú parli en nom” de les dones. Es tracta d’un spot de 38 segons on es pot veure diverses dones fent abdominals mentre una veu en off recorda que les dones “treballem com ningú i cobrem menys” i no han d’haver d’elegir entre la seva carrera i ser mares, ni “sentir por en tornar a casa soles”. Amb tot, el vídeo assegura al final que són dones “tan cansades que s’ens critiqui com que parlin per nosaltres” perquè son “propietàries del seu futur”. “Aquest 8-M, no tornaran a parlar en el meu nom, ningú”, conclou el vídeo, perquè “sóc lliure, sóc feminista, sóc liberal”.

El vídeo s’emmarca en l’ofensiva de Ciutadans per contrarestar el que entén que és un ús partidista de l’esquerra del Dia Internacional de la Dona. Contràriament al PP, que ha decidit no participar de les manifestacions i concentracions d’aquest divendres, Ciutadans ha presentat aquesta setmana un manifest del “feminisme liberal” que critica el llenguatge inclusiu que defensen partits com el PSOE i Podem i aposta per “cambiar polítiques”.

Al seu manifest, Ciutadans assegura que “la dona no s’ha tret la tutela dels homes per caure en la tutela d’altres dones que pretenguin parlar en el seu nom”, perquè “cap grup de pressió pot parlar en nom del conjunt de les dones”.