Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[VÍDEO] Laura Vilagrà: “Sembla que Puigdemont no mostra molt entusiasme pel pacte entre ERC i Junts”

|

- Publicitat -

La diputada d’ERC Laura Vilagrà ha admès aquest dissabte a la nit que li va sorprendre que Elsa Artadi renunciés estar al pròxim Govern, així com el també negociador de Junts Josep Rius. “Cadascú té les seves decisions personals a prendre i col·lectives, segur que hi haurà altres persones amb ganes de tibar el carro”, ha comentat en una entrevista al FAQS de TV3. Vilagrà no ha volgut confirmar si serà ella la consellera de Presidència i ha dit que ha de ser el president electe, Pere Aragonès, qui faci oficial la composició del nou Govern. En qualsevol cas, sí que ha reconegut que està “amb ganes d’aportar el que calgui al país” i ha deixat entreveure que qui ocupi Presidència no serà el portaveu el Govern, com en els darrers anys.

“En les travesses que fem tots, segur que hi posàvem la possibilitat que hi fossin”, ha apuntat la diputada d’ERC i futurible consellera de Presidència. Vilagrà, però, no ha volgut revelar si serà ella qui ocupi aquesta cartera, tot i que sí s’ha posat a disposició de Pere Aragonès. Vilagrà també ha assenyalat que de la carta de Carles Puigdemont aquest divendres es desprèn que “no mostra molt entusiasme” pel pacte entre ERC i Junts, però s’ha remès a l’aval del 83% de la militància del partit que lidera l’expresident de la Generalitat.

Publicitat

Vilagrà, numero 2 de la candidatura d’ERC en les passades eleccions, ha explicat que el nou Executiu “ve a transformar”. Com a exemple, ha apuntat que qui acabi ocupant la conselleria de Presidència no sigui el portaveu, tal com ha succeït en els darrers anys. En aquest sentit, ha fit que “és possible” que sigui una figura aliena a l’Executiu i de l’àmbit periodístic.

Et pot interessar  Vilagrà serà la número 2 d'ERC el 12-M: "És un honor i un privilegi, puc aportar l'experiència d'aquests tres anys"

Pel que fa la proposta de Junts perquè Jaume Giró ocupi la conselleria d’Economia, Vilagrà ha evitat fer-ne una valoració i ha indicat que no l’ha sorprès. “Sempre és bo que en política vinguin persones noves”, ha afegit la diputada d’ERC, que ha recordat que en els darrers anys ha crescut la incorporació d’independents a la política catalana. D’altra banda, s’ha mostrat segura que Giró podrà tirar endavant els pressupostos amb els partits que han donat suport a la investidura d’Aragonès i ha obert la porta als comuns.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut