Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

[Vídeo] L’ANC organitza el Congrés de Precedents Unilaterals per remarcar la importància de la via rupturista

Exrepresentants de la societat civil dels països bàltics i Eslovènia participaran en el congrés per tal de “guanyar perspectiva” sobre els passos a seguir de l’independentisme català

Redacció
Redacció 22/04/2021

L’Assembela Nacional Catalana organitzarà un congrés per tal de conscienciar, encara més, de la importància de la unilateralitat per tal de fer efectiva la independència de Catalunya. Per fer-ho, l’ANC ha presentat aquest dijous el “Congrés de Precedents Unilaterals”, un esdeveniment digital que se celebrarà els dies 7 i 8 de maig, i que comptarà amb la veu d’exrepresentants públics i antics líders de la societat civil dels països bàltics i Eslovènia que explicaran el procés d’independència dels seus països “per tal de guanyar perspectiva sobre els passos a seguir per part de l’independentisme català”.

En concret, el congrés comptarà amb Dimitrij Rupe, lministre d’Esgterior d’Eslovena durant el procés d’independència entre el 2000 i el 2008; Ülo Laanoja, exmembre del primer parlament independent d’Estònia; i Vents Armands Krauklis, líder del Front Popular Letó a la regió de Valka durant el procés d’independència de Letònia.

El Congrés de Precedents Unilaterals durarà dos dies i constarà de cinc seminaris, amb sessions a porta tancada a través de la plataforma Zoom.

Per anunciar-ho, l’ANC ha compartit un emotiu vídeo on comparteix les fites d’altres països que van arribar a l’anhelada autodeterminació.