Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] L’ANC de Catalunya del Nord proposa l’Himne del Primer d’Octubre

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional de Catalunya del Nord ha proposat l’Himne del Primer d’Octubre. El tema musical escollit és una adaptació de la cançó popular “Els Contrabandistes”. La peça està centrada a homenatjar “els contrabandistes”, o en el que es pot entendre pel context del tema, totes les persones que van fer possible el Primer d’Octubre.

En una lletra adaptada fa referència al poder popular, que va actuar legítimament però desobeint la legalitat. L’Himne té l’objectiu d’unir els diferents pobles que configuren Catalunya, així com reivindicar la llengua catalana com a element de cohesió i símbol identitari català. Entre algunes de les frases més punyents es pot destacar una en què afirma que els contrabandistes són: “traginers de llibertat, traginers de dignitat, de desobediència. Tots uns unilaterals traginers de vots i sal, d’acció i de valentia”.

Publicitat

La cançó escrita Francesc Bitlloch conclou afirmant que “Octubristes ho sem tots,
tots uns hiperventilats: la gent de l’u d’octubre! Lleials i determinats, sem ja autodeterminats. Volem anar per feina!” Així mostra el desig de voler esdevenir un Estat independent i la determinació de perseguir aquest anhel.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut