Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] La xarxa aplaudeix una influencer catalana que justifica l’actuació dels joves durant les protestes

|

- Publicitat -

La jove influencer i comunicadora catalana Juliana Canet ha deixat amb un pam de nas la presentadora del Tot es Mou a TV3, Helena García Melero, i també a bona part dels seus espectadors després de reflectir el sentiment dels joves que cada nit surten a manifestar-se per la llibertat de Pablo Hasel i la llibertat d’expressió.

Durant la intervenció al programa, Canet assegura que tots els actes considerats “violents” es fan “perquè els joves estan morts de ràbia, que surt de la misèria que s’ha estat sembrant tot aquest temps”, i assegura que si es fa és “perquè la violència estructural que patim els joves i també els adults és molt més violent que cremar un contenidor”. Però la jove no s’atura aqui, també es posa les mans al cap en comprovar que ni amb els aldarulls estan aconseguint que se’ls escolti: “En comptes d’escoltar-los, se’ls criminalitza i pot ser que t’arrisquis a perdre un ull o un testicle”, ha etzibat.

Publicitat

Davant d’aquesta reflexió, la presentadora Helena García Melero, estupefacta, li ha preguntat si tot això no es podria fer per la via del diàleg, a la qual cosa Canet ha respost amb una plantofada: “Si amb violència no ens esteu escoltant, com podrien escoltar el que nosaltres poguéssim arribar a dir només parlant?”. A més, també ha constatat que per la via pacífica no s’ha aconseguit res, assegurant que l’únic que ha passat durant deu anys de procés independentista és “que els nostres propis polítics ens han traït i que l’estat espanyol ens segueix ignorant”.

La mateixa influencer ha demanat des de la xarxa social que hi hagi més joves als mitjans que puguin explicar-se. Molts usuaris de Twitter també han compartit la seva intervenció al Tot Es Mou.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut