Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

[Vídeo] La policia basca, una BRIMO 2.0: “Disparem a tocar!”

La declaració d’intencions d’agents de l’Ertzaintza arriba poc després de l’escàndol de la injusta resolució del “cas Cabacas”, on un home va morir per l’impacte d’una pilota de goma

Redacció 21/01/2021

L’escàndol del “cas Cabacas“, que va acabar amb un mort per culpa d’un tret d’una pilota de goma que venia de la policia basca, no priva l’Ertzaintza de tenir intencions violentes durant les seves actuacions. Des de fa uns dies, els agents han de fer ús de la força per desallotjar carrers i espais on hi havia gent que protesta pel toc de queda, i el dia de San Sebastián, a la mateixa Donostia, no va ser una excepció.

En un vídeo que ha difós el diari Naiz, es pot veure un grup d’agents rep ordres d’un cap que els ordena “disparar a tocar”. Al vídeo es comprova com els policies fan ús d’un nou model d’escopetes que llencen pilotes de gomes, que s’han regulat arran del cas Cabacas. Després que l’agent que portava la veu cantant els doni indicacions per apuntar als costats de la cruïlla on es trobaven, se sent perfectament com aquest diu “Disparem a tocar, d’acord?”. Una altra veu, animava els seus companys a complir amb la missió: “Que els traiem, que els traiem”.