Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

VÍDEO | Junts commemora els sis anys d’exili de Puigdemont, Comín i Puig amb un contundent vídeo

El partit reivindica la lluita des de l'exili dels últims sis anys: "Persistim i guanyarem"

|

- Publicitat -

Aquest dilluns, 30 d’octubre, es compleixen sis anys des que el president de la Generalitat i els consellers Toni Comín i Lluís Puig van haver d’exiliar-se a Bèlgica per fugir de la repressió judicial espanyola arran del Procés i el referèndum de l’1-O. Per tal de commemorar aquesta data, Junts ha publicat un contundent vídeo on recull alguns dels moments viscuts pels ara eurodiputats aquests últims sis anys a l’exili.

Sis anys d’exili. Sis anys de lluita. Sis anys aguantant la posició. Persistim i guanyarem“. Aquest contundent missatge és el que ha fet servir Junts tant per a publicar com per a acompanyar el vídeo, el qual també resumeix alguns dels discursos de Puigdemont, Comín i Puig fets des de les institucions europees, i des d’on denunciaven la repressió política que l’Estat espanyol exerceix contra els independentistes.

Publicitat

El vídeo mostra un dels primers discursos de Puigdemont ja des de l’exili, en un parlament on assegurava ser a Brussel·les “com a capital d’Europa” per tal d'”actuar amb llibertat i seguretat”, cosa que a Espanya era impensable. Un altre discurs recuperat és el de l’eurodiputat Toni Comín, que en un acte a Bèlgica reiterava que “per més dur” que fos l’exili, els ara eurodiputats resistirien i seguirien endavant, tot i els “sacrificis”. Finalment, el discurs de l’any passat de Lluís Puig, en el qual lamentava que el que havien de ser 90 dies d’exili van convertir-se en cinc anys, aprofitats per a donar conèixer “totes les vulneracions de drets fonamentals del regne d’Espanya”.

Et pot interessar  VIDEO | Rull descarta sotmetre's a una investidura: "L'únic pla es diu Carles Puigdemont, no hi ha pla B"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut