Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VÍDEO | Junts celebra l’estrena del català al Congrés i reconeix “l’esforç” de la Moncloa en el reconeixement de la llengua

Declaracions fora del to de Junts, que reconeix l'esforç del govern espanyol malgrat que la votació ha fracassat i s'ha ajornat

|

- Publicitat -

La formació independentista de Junts treu pit del fet que a partir d’aquest dimarts, 19 de setembre, la llengua catalana pugui ser parlada al Congrés dels Diputats sense por a represàlies. A la vegada, també celebren que el català “és molt més a prop de ser una llengua oficial de la Unió Europea”, tot i que la votació del Consell Europeu ha quedat ajornada davant els dubtes i reticències de diversos països, com ara Suècia, Eslovàquia, la República Txeca o Alemanya.

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Noguera, s’ha felicitat el “dia històric” que és aquest dimarts, pel fet que el català s’estrena com a llengua d’ús a la cambra baixa espanyola, coincidint també amb el primer debat al Consell Europeu sobre aquesta qüestió. “Avui, per fi, es respectaran els drets dels catalanoparlants“, ha reblat.

Publicitat

D’altra banda, i en el que són unes declaracions fora de to per a Junts, Nogueras ha agraït la feina feta pel ministre d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, José Manuel Albares. La diputada independentista ha reconegut “l’esforç que ha fet” perquè el Consell de la UE abordi l’oficialitat del català i també del gallec i del basc. Malgrat que la votació ha fracassat perquè els 27 no ho han avalat, a l’espera de més informació, des de Junts han celebrat que “no hi ha hagut cap estat membre que s’hi hagi oposat”.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut