Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

VÍDEO | Junts avisa ERC que un pacte amb el PSC pels pressupostos “posarà en perill aspectes clau de l’autogovern”

|

- Publicitat -

El portaveu i vicepresident de Junts, Josep Rius ha criticat que Catalunya encara no tingui pressupostos. “L’any passat, amb Junts al govern, ja estaven aprovats i en vigor”, ha reivindicat, tot assegurant que es nota que ja no formen part de l’executiu perquè està pitjor que fa un any. A parer seu, s’està negociant “malament i laberínticament”, ja que es prometen coses contradictòries a cadascun dels grups. “En cap cas és un govern del 80%, és un govern del 21%”, ha retret.

Rius també ha lamentat que el Govern “sembla presoner del tot o res que imposa el PSC”. “Si Aragonès pacta amb el PSC els pressupostos, posarà en perill aspectes clau de l’autogovern”, ha alertat en referència a la política exterior.

Publicitat

El partit de Laura Borràs i Jordi Turull considera “en els pròxims dies hi hauria d’haver més reunions”, si bé lamenta que ERC hagi “començat a negociar tard”. L’última reunió de l’equip negociador de Junts amb l’executiu d’Aragonès per abordar els pressupostos va ser dimecres passat, mentre que el cap de l’executiu va mantenir una trobada presencial aquest cap de setmana amb el líder socialista, Salvador Illa, per intentar desencallar un acord.

Des de Junts, si bé constaten “diferències importants” amb ERC pels comptes del 2023, estan estudiant el document de retorn a les seves propostes que van rebre la setmana passada del Govern. Des de la formació asseguren que els republicans s’han compromès a destinar uns 80 milions d’euros a polítiques lingüístiques per reforçar l’ús del català i a no congelar les delegacions a l’exterior, una de les peticions del PSC.

 

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut