Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Junts assenyala el “silenci” del PSOE, PP i Cs davant del ‘Catalangate’

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya ha criticat en un vídeo que ha difós a les xarxes socials el “silenci” de PSOE, PP i Ciutadans davant del ‘Catalangate’. El muntatge audiovisual mostra el contrast entre aquest “silenci” que “els delata” i les declaracions que fan destacats dirigents dels tres partits en diferents atris públics en contra de l’ús del programari israelià d’espionatge Pegasus, que només poden comprar els estats. Un dels protagonistes és l’exministre de Justícia i ara diputat del PSOE Juan Fernando López Aguilar, que alerta que aquesta tecnologia “permet una intrusió sense precedents en els drets fonamentals que més estimen: la privacitat, la confidencialitat de les comunicacions o la vida privada”.

També apareix al vídeo l’eurodiputat de Cs Adrián Vázquez, que remarca la “necessitat absoluta” de disposar d’una llei de governament de dades que “posi el focus en la protecció, la privacitat i la confidencialitat”.

Publicitat

Hi apareix també l’eurodiputat socialista Nacho Sánchez, que alerta que “si per vendre Pegasus calen els permisos d’una arma és perquè Pegasus és una arma més en aquesta guerra híbrida”.

Un altre protagonista del vídeo és l’eurodiputat del PSC Javi López, que parla “d’atacs, ciberatacs i atacs híbrids que intenten fer que la democràcia es converteixi en una vulnerabilitat estratègica a ulls del món”.

De la banda del PP el muntatge audiovisual pren declaracions de l’exministre de l’Interior i ara eurodiputat Juan Ignacio Zoido, per al qual “resulta inacceptable que hi hagi governs que facin servir aquestes eines per espiar periodistes en lloc de terroristes, i que les utilitzin per perseguir opositors polítics en lloc de narcotraficants”.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat

Després d’aquestes declaracions fetes al Parlament europeu, apareix un cartell amb la pregunta “I què diuen quan els afectats són independentistes catalans?”, seguit del so característic d’un monitor cardíac quan un cor deixa de bategar sobre del qual apareix la frase: “El seu silenci els delata”. El vídeo acaba amb una altra afirmació: “Espanya ens espia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut