Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

VÍDEO | Junqueras alerta que els vots independentistes de l’àrea metropolitana que no vagin a ERC seran “vots llançats”

ERC s'ha reivindicat com el partit que vol "salvar el país" i la seva capital amb un clam independentista a l'acte central celebrat a Cornellà de Llobregat

|

- Publicitat -

ERC s’ha reivindicat com el partit que vol “salvar el país” i la seva capital amb un clam independentista a l’acte central celebrat a Cornellà de Llobregat per la campanya del 28 de maig. L’acte, que ha arrencat amb crits d'”independència”, ha comptat amb la presència i els parlaments de l’alcaldable a Barcelona, Ernest Maragall, així com del president de Catalunya, Pere Aragonès, la secretària general del partit, Marta Rovira, i el president d’ERC, Oriol Junqueras.

Els republicans estan disposats a  evitar un nou “pacte de la vergonya” a Barcelona en referència a un possible pacte de la “sociovergència” amb el suport “entusiasta” del PP, motiu pel qual ha Maragall instat l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, a no ser el “còmplice necessari de la nova operació d’estat”. Dirigint-se als votants del PSC, Junts i Podem, ha assegurat que els republicans són “més socialistes, independentistes i valents que ningú”. Tot seguit ha interpel·lat l’alcalde i candidat del PSC a Cornellà, i la de Santa Coloma, Antonio Balmón i Núria Parlón: “Tic, tac!”.

Publicitat
Maragall alerta de les veritables intencions del PSC de Collboni

L’alcaldable republicà ha alertat que el PSC de Jaume Collboni “pretén culminar la seva operació ‘reconquesta’, que és arribar a l’alcaldia com sigui”. “No volen Barcelona per governar-la, per projectar-la al futur o fer-la una capital orgullosa de Catalunya” ha dit, tot afegint que el PSC vol governar Barcelona “per afegir-la al camp de la submissió, de la dependència absoluta del govern central”. “La gran batalla és el dia 28 a Barcelona i a arreu del país”, ha conclòs.

El president Aragonès, en la seva intervenció, ha recordat que els partits que “volen que siguem una anècdota al Govern” són precisament els que “es van posar d’acord per evitar que l’Ernest Maragall fos alcalde” i ha alertat que “si poden, ho tornaran a fer”. La secretària Marta Rovira, per la seva banda, ha defensat que “si la dissidència és defensar el nostre país d’acord amb els interessos de la gent, continuarem sent dissidents”, perquè els republicans no volen “que ens dictin el que necessita Catalunya”.

Et pot interessar  Aragonès nega que s'hagi coordinat amb el PSOE: "La data del 12-M l'han escollit els que han tombat els pressupostos"
Oriol Junqueras crida a omplir les urnes de vots republicans per a fer un nou referèndum

El president del partit, Oriol Junqueras, ha tancat l’acte amb un avís ben clar: cada vot independentista a l’àrea metropolitana que no vagi a Esquerra serà un “vot llençat” que “avalarà el règim més contrari a l’esperança de la gent i del país”. Així, Junqueras ha reivindicat l’1-O i, alhora, ha cridat a omplir les urnes de vots republicans perquè els ajuntaments ajudin a fer un nou referèndum.

A la vegada, Junqueras ha reivindicat Ernest Maragall com a alcalde de Barcelona perquè “vol salvar la capital d’aquest país enfront d’aquells que només es presenten per salvar el seu partit, els seus privilegis i aquell règim que durant tant temps els va permetre fer allò que els donava la gana amb aquest país i amb la seva gent” ha exclamat Junqueras, entre crits i aplaudiment del públic. El president republicà ha expressat aquest missatge després que el candidat de Junts, Xavier Trias, afirmés durant el míting electoral d’aquest dissabte que Convergència havia tornat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut