Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

VÍDEO | Juli Fernández defensa el traspàs de Rodalies i insisteix que la connexió entre Sabadell i Terrassa no és el Quart Cinturó

|

- Publicitat -

El conseller del Departament de Territori, Juli Fernández, ha defensat el matí d’aquest dilluns, 27 de març, el traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya, assegurant que el Govern vol “trens, vies i responsabilitats” per tal que el transport públic català sigui “fiable”. A la vegada, també ha insistit que l’acord al qual l’executiu català va arribar amb el PSC per tal de desencallar macroprojectes, que inclou ampliar la connexió a la B-40 entre Sabadell i Terrassa, “no és el Quart Cinturó”.

L’exalcalde de Terrassa, en una entrevista a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio, ha criticat de nou les incidències que la xarxa ferroviària catalana acumula. Entre els mesos de setembre i febrer, es van acumular un total de 115 dies amb incidències, unes xifres que han portat el Govern i ERC a moure fitxa per tal de reclamar el traspàs de la gestió de Rodalies a la Moncloa. Tot i que el govern espanyol va enviar les reclames de la Generalitat a la paperera de la història, l’executiu d’Aragonès assegura que continuarà insistint perquè el traspàs culmini i vagi acompanyat d’inversions.

Publicitat

En aquesta línia, Fernández ha defensat que la Generalitat vol ser part de la solució que necessiten els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. “Ens cal un espai polític on situem quines són les necessitats. El Govern de la Generalitat continua plantejant assumir totes les responsabilitats, nosaltres volem tots els trens i totes les vies per tal de ser part de la solució”, ha dit, tot afegint que són conscients que també assumiran amb el desgast dels últims anys. “L’endemà no serà màgic, no hi haurà una solució màgica, sinó que el que volem és construir un horitzó d’esperança que faci que Rodalies sigui un mitjà de transport fiable”.

Et pot interessar  Ministre diferent però mateix discurs: Puente considera que es fa "demagògia" amb les incidències de Rodalies

Sobre l’acord amb el PSC per la B-40, que ha rebut múltiples crítiques per part de l’oposició, el conseller ha insistit que “una cosa és el Quart Cinturó i una altra la connexió per millorar la comunicació entre Sabadell i Terrassa”. “La Generalitat ho planteja com una infraestructura per millorar la mobilitat interna” de la zona, altament congestionada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut