Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

[VÍDEO] Jordi Cuixart: “L’indult és contrari a la solució perquè impedeix anar a l’arrel del problema”

Marcel Mauri diu que és curiós que si Pedro Sánchez es vol adreçar dilluns a la societat civil no hagi invitat a Òmnium, que té 190.000 socis

Avatar
Agències 18/06/2021
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart en una de les sortides de la presó.

El president d’Òmnium i pres polític, Jordi Cuixart, ha fet una crida a no deixar-se enredar pels cants de sirena d’aquests últims dies. “Nosaltres, insistim: l’indult, que és legítim per a una sortida personal per a qui l’hagi demanat, per a nosaltres no és cap tipus de solució sinó ben bé al contrari, perquè impedeix que puguem anar a l’arrel del problema, que és un conflicte polític”. Per això ha reiterat que “la nostra prioritat no és sortir de la presó sinó la resolució del conflicte polític. Vingui o no vingui l’indult nosaltres seguirem lluitant amb la mateixa determinació”. Ho ha afirmat en un vídeo gravat a la presó adreçat als assistents a l’assemblea general d’Òmnium que s’ha fet al Casino l’Aliança del Poblenou.

Durant l’assemblea el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha carregat contra l’acte que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, farà dilluns al Gran Teatre del Liceu, a Barcelona, on defensarà els indults i la seva agenda per a Catalunya. Mauri ha qualificat l’acte de “propaganda política” i ha acusat Sánchez de “no aportar solucions absolutament per a res”. El mateix dia que el president del govern espanyol tornarà a Catalunya, Òmnium Cultural viatjarà a Madrid per lliurar al registre del Congrés les signatures recollides a favor de la llei d’amnistia. Mauri ha reivindicat que l’amnistia és “l’única solució davant del conflicte polític”.

Mauri ha explicat que ningú els ha informat d’aquest acte i que no els han convidat, malgrat que el cap de l’executiu espanyol “diu que es vol reunir amb la societat civil” i Òmnium acull 190.000 socis a Catalunya.