Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

[VÍDEO] Eulàlia Reguant expressa “enorme preocupació” davant l’aposta de Rufián per “normalitzar” la relació amb l’Estat espanyol

La cupaire diu que en plena repressió “no es pot parlar ni d’estabilització ni de normalització perquè la situació no és normal”

Agències 11/05/2021
Eulàlia Reguant al plató del programa 'Els matins de TV3' que condueix Lídia Herèdia.

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha preguntat als comuns si estan d’acord que la pròxima legislatura sigui “d’embat democràtic”, tal com estableix el pacte entre els anticapitalistes i ERC per facilitar la investidura de Pere Aragonès. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Reguant també els ha preguntat si defensaran el dret a l’habitatge més enllà del que diguin els tribunals. La diputada s’ha dirigit a les files d’ERC per expressar la seva “preocupació” per les declaracions del portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, que va parlar “d’estabilització” després de reunir-se amb la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Yolanda Díaz. Reguant diu que això “no és el que posa l’acord” i preguntarà què volen dir aquestes declaracions.

Reguant ha afirmat que Catalunya “no es mereix” una repetició d’eleccions que “molt probablement” provocaria que el 52% de vot independentista no es tornés a produir. I en aquesta situació, ha reclamat que tothom “posi de la seva part” per evitar aquest escenari. La diputada també ha lamentat que s’hagi arribat a aquesta situació “tan tard”. Considera que ERC hauria pogut prendre la decisió fa unes setmanes i ara hi hauria més marge per negociar. Ha assegurat que la CUP donarà suport a la investidura de Pere Aragonès “sempre que es respecti l’acord” que van subscriure.