Dimarts, 18 de maig de 2021 - Edició 1027
La República

[VÍDEO] Emotiva defensa de la llengua catalana d’Albano-Dante Fachin

“Per un catalanoparlant, canviar sistemàticament al castellà en una conversa és un certificat de defunció de la llengua anticipat”, ha explicat Fachin

Àlex Huguet
Àlex Huguet 20/11/2020

L’exdiputat al Parlament i exlíder del Front Republicà, Albano-Dante Fachin, ha donat respost a tots els detractors de l’ensenyament del català a Catalunya, donant una lliçó d’aprenentatge i de defensa de la llengua a través de la seva plataforma, OctuvreFachin és conscient que el castellà seguirà sent parlat per centenars de milions de persones durant molts anys, i destaca la “possibilitat real que el català hagi desaparegut”. Denunciant el fet que el Congreso prohibís parlar català als diputats que defensaven la reforma de la llei educativa, Fachin es pregunta per què els catalanoparlants renuncien a parlar el català sense que ningú els obligui, i defensa que aquest comportament “és un certificat de defunció anticipat”. “Per què han assumit que parlar català és mala educació i parlar en castellà és bona educació?” es pregunta Fachin.

Fent referència a un llibre escrit per Carme Junyent, Fachin recorda que “el català depèn de tu”, és a dir, dels catalans.