Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

[Vídeo] Els motius de la renúncia de Jordi Sànchez al lideratge de Junts, segons Pilar Rahola

La periodista assegura que Jordi Sànchez s’apartarà del càrrec per no ser “un element més de distorsió” dins el partit de Puigdemont

Àlex Huguet 03/04/2022

Després que Jordi Sànchez anunciés que no presentarà candidatura per continuar sent el secretari de JxCat, la periodista Pilar Rahola ha exposat els motius pels quals el represaliat va prendre aquesta decisió.

En una intervenció al programa FAQS, Rahola assegura que a Junts “hi ha una lluita pel poder” malgrat que Puigdemont continuï sent el president del partit i la figura més important de l’independentisme. Però la periodista també assegura que Puigdemont ha donat cada cop més importància a la seva tasca a l’exili, i que ha deixat els assumptes de la Catalunya interior per líders com Laura Borràs o Jordi Sànchez, i que, de fet, es podria plantejar renunciar a continuar sent el líder del partit.

És en aquest punt on, segons Rahola, Laura Borràs aspiraria “clarament” a la presidència, i “Jordi Sànchez s’hi ha trobat al mig”. És per això que Sànchez hauria renunciat a continuar sent secretari general escollit al pròxim consell nacional, ja que tal com el represaliat li hauria dit a la periodista, “no volia ser un element més de distorsió i de baralla”.