Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

[Vídeo] El programa “30 minuts” dedicat a la taula de diàleg aixeca polseguera a la xarxa només amb la promoció

La divisió de l’estratègia independentista es fa notar amb les crítiques a la promoció del programa i a TV3: “Deixeu de prendre el pèl a la gent”

Redacció 22/10/2021

L’independentisme segueix fragmentat principalment entre els dos partits polítics que governen Catalunya: Junts i ERC. Part d’aquesta fragmentació és deguda a la manera d’afrontar la via per arribar a la independència, sent la taula de diàleg la més forta els últims mesos. Una taula que per part del Gobierno mai s’hpromocia mostrat cap voluntat d’arribar a algun acord relacionat amb l’autodeterminació de Catalunya o l’amnistia.

En aquest marc, el popular programa de TV3, “30 minuts”, repassarà en quin punt es troba la taula de diàleg amb l’emissió de “Construint la taula”. Però l’anunci promocional d’aquest contingut ja ha aixecat polseguera a les xarxes sense que ni tan sols s’hagi emès. El vídeo de promoció es basa en un pla detall d’unes mans que literalment construeixen una taula. El resultat? El mateix que manté dividit l’independentisme: fer el joc a una iniciativa que de moment s’ha demostrat completament ineficaç per avançar cap a la independència, però també acusar la CCMA d’estar controlada per ERC, a qui fa més el joc i considerant aquest programa com a “campanya electoral”.