Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

VÍDEO | El president del consell acadèmic diu que l’òrgan no està condicionat pel rebuig del Parlament a l’acord de claredat

Sanjaume veu "positives" les crítiques contra el fet que la politòloga espanyolista Astrid Barrios formi part del consell

|

- Publicitat -

El president del consell acadèmic per l’acord de claredat, Marc Sanjaume, assegura que l’òrgan no està “gens” condicionat pel rebuig del Parlament a la proposta política del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

“Sabem que el president lidera un govern en minoria, però continua sent president i ha decidit que, en aquests moments, és important fer l’informe”, ha afegit en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’.

Publicitat

D’altra banda, ha considerat “positives” les crítiques contra el fet que la politòloga espanyolista Astrid Barrios formi part del consell acadèmic perquè, segons ha dit, vol dir que és molt plural. “M’hauria agradat que hi hagués més pluralitat també al costat independentista”, ha admès.

Sanjaume ha explicat que no volen fer un informe estrictament jurídic, però també ha afirmat que “seria poc realista” no tenir en compte la doctrina del Tribunal Constitucional. Així doncs, les respostes a les preguntes plantejades “no seran tancades” i es proposaran diferents possibilitats “des del rigor acadèmic”.

El president del consell creu que el “més complicat” serà trobar les “regles de joc” que puguin ser acceptades per totes les parts i alhora donar la “màxima legitimitat a totes les aspiracions”.

El Consell haurà d’enllestir l’informe sobre les cinc preguntes plantejades pel president Aragonès al juny, quan està prevista la reunió de partits per abordar l’acord de claredat amb el document dels experts sobre la taula.

Et pot interessar  Experts del Quebec adverteixen que l'acord de claredat comporta "riscos" i recomanen "prudència" a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut