Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] El periodista basc detingut a Polònia compleix 100 dies incomunicat de familiars i advocats

|

- Publicitat -

Ja fa 100 dies que Pablo González es troba detingut a Polònia des de fa 100 dies. El periodista basc que col·laborava amb mitjans com el diari Público va ser detingut per la policia de Polònia acusat de ser un agent de la intel·ligència militar russa, aparentment sense motiu, i en ple esclat de la guerra d’Ucraïna i Rússia.

El seu advocat, Gonzalo Boye, ja fa temps que denuncia la gran injustícia incomprensible de Polònia, que ni tan sols ha deixat al periodista comunicar-se amb la seva família o amb el mateix Boye. La plataforma en defensa de Pablo González, #FreePabloGonzález, ha compartit un vídeo a les xarxes socials on demanen tota l’ajuda possible a través d’una petició a change.org. A més, la plataforma de defensa també assegura que després de 100 dies, no s’ha presentat encara cap prova que inculpi directament Pablo González.

Publicitat

D’altra banda, el diputat basc del partit Bildu, Jon Iñarritu, també ha apuntat directament al Gobierno i el fet que no vulgui denunciar aquesta injustícia, limitant-se a donar suport a través del cos consular.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut