Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

[Vídeo] El ministre espanyol de Cultura “més progressista” defensa la tauromàquia

Rodríguez Uribes diu que ha de protegir el patrimoni cultural on hi ha inclosa la tauromàquia i pretén diferenciar-ho del “deure de la defensa dels animals”

Àlex Huguet 17/03/2021

El Gobierno espanyol no para de demostrar que de “progressista” en té ben poca cosa. Aquest dimecres, les declaracions del representant espanyol de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, han estat molt criticades per blanquejar la tauromàquia i englobar-la dins d’un patrimoni Cultural que “s’ha de protegir”, entenent-se de les seves paraules la defensa de l’activitat que maltracta els toros.

En un vídeo facilitat pel diari PúblicoUribes vol distingir el deure de protecció i tractament dels animals de la tauromàquia, ja que té “altres dimensions”. Assegura, a més, que no distingir aquests dos conceptes “ens portaria a un raonament simplista o reduccionista, i a decisions poc adequades”. Amb tot, el ministre assegura que com a responsable de Cultura, i amb el benentès que la tauromàquia forma part dels seus continguts com a patrimoni cultural immaterial, “és la meva obligació protegir-la i preservar-la”, sempre insistint en la diferència que hi ha entre aquest fet i “la defensa del dret dels animals”.