Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] El ministre espanyol de Cultura “més progressista” defensa la tauromàquia

|

- Publicitat -

El Gobierno espanyol no para de demostrar que de “progressista” en té ben poca cosa. Aquest dimecres, les declaracions del representant espanyol de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, han estat molt criticades per blanquejar la tauromàquia i englobar-la dins d’un patrimoni Cultural que “s’ha de protegir”, entenent-se de les seves paraules la defensa de l’activitat que maltracta els toros.

En un vídeo facilitat pel diari PúblicoUribes vol distingir el deure de protecció i tractament dels animals de la tauromàquia, ja que té “altres dimensions”. Assegura, a més, que no distingir aquests dos conceptes “ens portaria a un raonament simplista o reduccionista, i a decisions poc adequades”. Amb tot, el ministre assegura que com a responsable de Cultura, i amb el benentès que la tauromàquia forma part dels seus continguts com a patrimoni cultural immaterial, “és la meva obligació protegir-la i preservar-la”, sempre insistint en la diferència que hi ha entre aquest fet i “la defensa del dret dels animals”.

Publicitat

Et pot interessar  El ministre de Cultura suposadament progressista premia la tauromàquia andalusa amb la Medalla d'Or de les Belles Arts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut