Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

[Vídeo] El Govern ucraïnès simula un bombardeig a París: “Si nosaltres caiem, vosaltres caieu”

La campanya del govern ucraïnès que inclou vídeos impactants, insisteix en l’aplicació d’una zona d’exclusió aèria, però que l’OTAN ha descartat en diverses ocasions

Redacció 14/03/2022
Vídeo on el govern ucraïnès simula un bombardeig a París

Ucraïna demana amb insistència que l’OTAN apliqui una zona d’exclusió aèria o bé que faciliti aviació. Aquesta vegada ho ha fet, gairebé amb un format d’amenaça: un vídeo on se simula que es tiren bombes a París. El govern ucraïnès continua sol·licitant armes d’Occident per fer front a la invasió russa. L’OTAN no té cap intenció de limitar l’espai aeri ni de facilitar avions.

En les últimes hores el Ministeri de Defensa ucraïnès ha fet públic un impactant vídeo propagandístic que fa campanya per aconseguir les seves peticions. L’audiovisual arrenca amb turistes fent-se fotos a la torre Eiffel, la icona de la capital francesa. Tot seguit se simula un bombardeig sobre París, amb míssils caient sobre els punts emblemàtics.

Les imatges del fals atac aeri acaben amb un text on es diu: “Imagineu-vos que això passés en una altra capital europea”, també: “Doneu-nos avions o tanqueu el cel”. Finalment, hi apareix una cita del president Volodímir Zelenski: “Si nosaltres caiem, vosaltres caieu”.

El vídeo s’ha difós en les xarxes a les darreres hores.