Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] El govern belga treu els colors a Espanya comparant-la amb Polònia i Hongria per primer cop

|

- Publicitat -

Els fets de l’1-O i la persecució de l’independentisme per part de l’estat espanyol, segueixen tenint conseqüències a Europa. Després que els tribunals belgues asseguressin en una sentència que a Espanya “no hi ha possibilitat d’un judici just contra independentistes”, un diputat de Bèlgica, Sander Loones, ha preguntat directament al govern sobre aquest assumpte.

La resposta ha estat donada directament pel primer ministre Alexander De Croo, qui ha assegurat que “el nostre govern creu en una aplicació forta de l’estat de dret a tots els estats membres, tant a Polònia, com a Hongria i a Espanya. Tots han de respectar els valors europeus fonamentals com a respecte a l’estat de dret”.

Publicitat

En aquest sentit, els eurodiputats de JxCat Toni Comín i Carles Puigdemont se n’han fet ressò, i han agraït a Sander Loones que hagi fet aquesta pregunta al primer ministre. “Mai oblidarem el teu compromís amb els drets fonamentals”, ha dit el president exiliat.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut