Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

[Vídeo] El govern belga treu els colors a Espanya comparant-la amb Polònia i Hongria per primer cop

Puigdemont i Comín agraeixen al diputat Sander Loones que hagi fet admetre al primer ministre belga que Espanya necessita “una aplicació forta de l’estat de dret”

Redacció 03/02/2021
El polític belga del partit liberal flamenc Alexander De Croo arriba a una reunió de gabinet a Brussel·les, Bèlgica, el 19 de novembre de 2012. (Horitzontal)

Els fets de l’1-O i la persecució de l’independentisme per part de l’estat espanyol, segueixen tenint conseqüències a Europa. Després que els tribunals belgues asseguressin en una sentència que a Espanya “no hi ha possibilitat d’un judici just contra independentistes”, un diputat de Bèlgica, Sander Loones, ha preguntat directament al govern sobre aquest assumpte.

La resposta ha estat donada directament pel primer ministre Alexander De Croo, qui ha assegurat que “el nostre govern creu en una aplicació forta de l’estat de dret a tots els estats membres, tant a Polònia, com a Hongria i a Espanya. Tots han de respectar els valors europeus fonamentals com a respecte a l’estat de dret”.

En aquest sentit, els eurodiputats de JxCat Toni Comín i Carles Puigdemont se n’han fet ressò, i han agraït a Sander Loones que hagi fet aquesta pregunta al primer ministre. “Mai oblidarem el teu compromís amb els drets fonamentals”, ha dit el president exiliat.