Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] El Govern avisa que no renegociarà els JJOO, tot i el rebuig de Lambán en l’acord tècnic

|

- Publicitat -

La Generalitat ha emmarcat el “nou estirabot” del president d’Aragó, Javier Lambán, a “interessos electorals” seus.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha avisat que l’executiu no renegociarà l’acord pels Jocs d’Hivern del 2030; “és un pacte tancat, ha estat debatuda i aprovada per la comissió tècnica, on hi ha el COE, la Moncloa, el govern d’Aragó i la Generalitat”, ha deixat palès en la roda de premsa d’aquest migdia.

Publicitat

En aquesta línia, Plaja ha afegit que la “sortida de to” de Lambán té “poc sentit”, i ha mostrat l'”estupefacció” del Govern: “És una bona candidatura”, ha remarcat al llarg de tota la roda de premsa. En aquest sentit, la portaveu ha subratllat que la proposta de distribució de les proves dels JJOO està feta. “Ja està tot dit i acordat”, ha reiterat Plaja, que ha demanat superar les “polèmiques”.

De fet, en una pregunta de La República a la portaveu si el Govern no els preocupa que els Jocs Olímpics espanyols no acabin com l’espectacle dantesc produït al camp de l’espanyol, on l’extrema dreta ho va convertir en la seva festa. Plaja no ha respost la pregunta: “No tinc res més a afegir”.

L’acord en contra la immersió lingüística: “Hem de buscar consens”

D’altra banda, pel que fa a l’acord contra la immersió lingüística, Plaja tampoc ha volgut moltes explicacions. Tot i això, un periodista d’un mitjà que té versió catalana, ha preguntat en castellà i la portaveu ha cedit. Ha estat un exemple on ha quedat retratat quin és l’actitud davant d’una llengua vulnerable i quina importància se li dona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut