Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] El Consell per la República engega una campanya per deixar de mantenir la repressió espanyola

|

- Publicitat -

El Consell per la República vol posar punt final a la repressió espanyola a través de l’objecció fiscal. Per aquest motiu, aquest 21 de març, ha activat una campanya sota l’etiqueta #ProuMonarquia que té com a objectiu deixar de mantenir la repressió.

Així doncs, els Presupuestos Generales del Estado, l’any 2021, la suma del cost de la Casa Real Española, la Guardia Civil i la Policía Nacional Española, cossos de seguretat repressors, i la justícia espanyola representen un total de 7.281.734.620 €. El que es tradueix en uns 350 € per contribuent.

Publicitat

L’objecció fiscal es tradueix amb el següent: Els diners que es deixen de pagar a través de la teva declaració de renda es poden ingressar al Fons Republicà d’Acció Solidària (FRAS) que s’ha impulsat des del Consell o a una altra institució o entitat social que defensi i treballi pels valors republicans. Per tant, les passes a seguir per dur a terme l’objecció són les següents: Triar el teu import, fer la declaració i, finalment, fer l’objecció fiscal.

Una de les membres del Govern del Consell en funcions, Aurora Madaula, ha explicat que aquesta acció interpel·la a tot el moviment independentista: “Té risc mínim pel qui el fa i, si la fa molta gent, té un gran impacte de desgast de l’Estat”.

Finalment, des del Consell asseguren que els diners del FRAS aniran destinats a dotar d’estabilitat i robustesa financera les estratègies d’avenç cap a la plena materialització de la República, aprofitant la seguretat jurídica derivada del fet d’estar fora de la jurisdicció espanyola.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut