Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

[Vídeo] El colpidor relat d’una víctima de les càrregues de l’1-O: “Recordo el soroll de les porres obrint caps”

Aquest dimarts és el torn de 17 testimonis víctimes de la repressió policial de l’1-O al judici farsa. La intervenció de Joan Pau Salvadó, un dels votants del referèndum i […]

Redacció 30/04/2019
Càrrega policial l'1-O

Aquest dimarts és el torn de 17 testimonis víctimes de la repressió policial de l’1-O al judici farsa. La intervenció de Joan Pau Salvadó, un dels votants del referèndum i agredit per la policia espanyola, ha estat molt emotiva. Salvadó ha relatat la por i la sensació d’angoixa quan les porres carregaven contra els votants: “La Guàrdia Civil carregava i no es podia fer res”, ha recordat aparentment emocionat, “teníem molta por”.

“Jo estava a la segona línia, la gent demanava que no la peguessin, que només volien votar”, ha sentenciat el testimoni. “Només volíem votar”, ha afirmat la víctima mentre ha narrat com va intervenir la policia espanyola al col·legi on ell es trobava: “La guàrdia civil va entrar a sac, no els importava quan algú queia a terra. […] Ens pegaven a la panxa, al fetge, a les parts i ens obrien el cap”. Salvadó ha subratllat, afectat, “recordo perfectament el soroll de les porres quan obrien caps”.